Hlavní obsah

Útočník v Německu ubodal v parku patnáctiletou dívku

Patnáctiletou dívku ubodal v pondělí útočník v parku ve městě Viersen na západě Německa. Podezřelým z činu je pětadvacetiletý Turek, který se po několika hodinách pátrání policii sám přihlásil, informovala agentura DPA. Motiv vražedného útoku zatím není jasný.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Dívku rumunského původu pachatel bodl několikrát v poledne ve veřejném parku města Viersen, které leží nedaleko nizozemské hranice a má zhruba 75 000 obyvatel. Křičící a krví zbrocené děvče objevili podle bulvárního listu Bild v parku dva bezdomovci, kteří zavolali pomoc. Napadená ale svým zraněním v nemocnici podlehla.

Policie okamžitě začala pátrat po útočníkovi. Vpodvečer se jí přihlásil pětadvacetiletý Turek, jehož nyní vyslýchá. Zda je právě on pachatelem činu, není zatím jasné. Policii byl muž znám.

V uplynulých měsících se stalo obětí násilných útoků v Německu několik mladých dívek, upozornila DPA. Velkou pozornost vyvolala minulý týden vražda a znásilnění čtrnáctileté Susanny ve Wiesbadenu, z níž je podezřelý dvacetiletý irácký žadatel o azyl. Po zadržení na severu Iráku byl již převezen do Německa. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám