Hlavní obsah

Slováci vydali do Itálie podnikatele Vadalu, o němž psal zavražděný novinář Kuciak

Právo, ivi (Bratislava)
ivi (Bratislava)

Kontroverzního podnikatele Antonina Vadalu v úterý eskortovali ze Slovenska do Itálie, kde čelí obvinění z obchodování s drogami. Televize Joj informovala, že Vadala v doprovodu dvou policistů odletěl běžnou linkou z Vídně do Říma. Psal o něm i zavražděný novinář Ján Kuciak.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Vadala měl společně s dalšími osobami dovážet kokain z Jižní Ameriky. Byl zadržen na Slovensku 13. března 2018 na základě mezinárodního zatykače vydaného soudem v Benátkách a slovenský soud rozhodl o jeho vydání do Itálie.

„Slovenští policisté nemohou působit na cizím území, proto byl Vadala odevzdán do rukou rakouské policie,“ uvedla televize Joj.

Vazby na Ficovu poradkyni

Vadala působil jako podnikatel na východním Slovensku a je podezřelý ze subvenčního podvodu s agrodotacemi. Figuroval i v posledním textu zavražděného novináře Jána Kuciaka o působení kalábrijské mafie ´Ndrangheta. [celá zpráva]

Vadala měl rovněž vazby na Márii Troškovou, bývalou poradkyni expremiéra Roberta Fica, a jeho tajemníka bezpečnostní rady Viliama Jasaně. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám