Hlavní obsah

Na Slovensku zveřejnili poslední záběry Kuciaka a Kušnírové

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Poslední záběry novináře Jána Kuciaka (27) a jeho stejně staré snoubenky Martiny Kušnírové zveřejnil v pondělí starosta obce Veľká Mača Štefan Lancz. Právě tam oba snoubence zavraždil neznámý pachatel. Dosud měli záznam z obecní kamery k dispozici jen policejní vyšetřovatelé, kteří je nyní vrátili starostovi.

Foto: TV Joj

Záběry na jedoucí auto ve Veľké Mači

Článek

Kušnírová na záběrech odjíždí směrem na Galantu a po půlhodině se vrací zřejmě i s Kuciakem. Kušnírová jela pro Kuciaka, protože se mu pokazilo auto, řekla televizi Joj, která ve své reportáži zmíněné záběry odvysílala, matka zavražděné archeoložky a novinářovy snoubenky Zlatica Kušnírová.

„Ty záběry jsem viděla. V podstatě jsou to poslední momenty, kdy byli živí,“ uvedla Zlatica Kušnírová pro deník Nový čas. „Sledovala jsem jejich poslední okamžiky. Oni vůbec netušili, co je čeká po příjezdu domů,“ dodala.

Pohyb vraha kamery nezachytily. Ten v rodinném domě následně zavraždil Jána dvěma ranami do srdce a Martinu jednou ranou do hlavy.

Slovenský generální prokurátor Jaromír Čižnár minulý týden potvrdil, že vražedný útok byl směřován na Kuciaka: „Ona byla jen ve špatnou dobu na špatném místě.” [celá zpráva]

Foto: TV Joj

Auto u Kuciakova domu ve Veľké Mači

Vyšetřovatelé k tomu dospěli na základě profilu, který vypracovali specialisté z americké FBI - na případě vraždy novináře a jeho snoubenky pracuje i mezinárodní vyšetřovací tým. [celá zpráva]

Dvojnásobná vražda vyvolala na Slovensku největší masové protesty od roku 1989. Vláda premiéra Roberta Fica (Směr-sociální demokracie) podala demisi a prezident Andrej Kiska jmenoval novou vládu premiéra Petra Pellegriniho (Směr). Koncem května odstoupí z funkce také policejní prezident Tibor Gašpar.

Reklama

Výběr článků

Načítám