Hlavní obsah

Mladík spustil na rakouském gymnáziu palbu. Masakru zabránila náhoda

– Mistelbach

Osmnáctiletý mladík Mario S., který ve středu vtrhl na gymnázium v rakouském Mistelbachu a postřelil 19letého studenta, plánoval krveprolití ve stylu amerických masakrů na středních školách. V pátek to uvedl mluvčí státního zastupitelství v Korneuburgu Friedrich Köhl. Tragédii zabránila náhoda - defekt na pachatelově brokovnici, napsal server deníku Kronen Zeitung.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Mladík se vyšetřovatelům přiznal, že plánoval zuřivý útok,“ uvedl Köhl. Mario S. vtrhl do školy a začal pálit. Postřelil jednoho studenta.

Zraněný má rakouské občanství, ale je synem syrského lékaře. Nebyl ohrožen na životě, jeho rodina i kamarádi ho už v nemocnici navštívili, napsal server Kronen Zeitung.

Zbraň pachateli po pár výstřelech selhala. Odhodil ji, stejně jako dlouhý černý kabát, který měl na sobě, a uprchl. Po několika hodinách ho policie vypátrala. Oblečení měl Mario S. stejné jako pachatelé masakru z kolumbijské střední školy a z německého Emsdettenu.

Mladík se rád předváděl na sociálních sítích se zbraněmi a netajil se obdivem ke školním masakrům, které se staly v USA. Zbraň si legálně koupil jen pár dnů před činem v obchodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám