Hlavní obsah

V Německu vzplál autobus plný studentů, z jeho patra vyskakovali už za jízdy

– Lindau

Dvoupatrový autobus s 55 lidmi na palubě začal ve středu hořet u města Lindau. Většinu cestujících tvořili studenti ve věku 16 až 18 let s profesory. Mladí lidé museli rozbíjet okna a vyskakovat z patra autobusu, aby unikli plamenům, napsal ve čtvrtek server deníku Kronen Zeitung. V nemocnici skončilo 15 studentů, kteří se nadýchali kouře nebo byli lehce zraněni.

Foto: Profimedia.cz

Vyhořelý autobus. Ilustrační foto

Článek

Středoškoláci jeli do města Bregenz, kde měli navštívit představení Donizettiho opery Don Pasquale. Cesta za kulturou je ale málem stála život, poznamenal deník.

Pětašedesátiletý řidič se potýkal s problémy s motorem, když studenti v horním patře autobusu cítili kouř, napsal server mainwelle.de. Ve chvíli, kdy autobus zpomaloval, studenti začali rozbíjet okna a vyskakovat z patra.

Poté, co elektronika úplně vypověděla službu a autobus zůstal stát na silnici u města Oberreute, celé horní patro bylo v plamenech. Autobus  nakonec kompletně shořel.

Vyšetřování už potvrdilo, že požár vznikl v motoru, cizí zavinění policie v Lindau vyloučila. Odhadovaná škoda se pohybuje kolem částky 100 tisíc eur (2,5 miliónu Kč).

Reklama

Výběr článků

Načítám