Hlavní obsah

Mladý Čech přes Německo převážel pervitin, speed i kilo a půl extáze

– Venlo

Stovky tabletek extáze a téměř 200 gramů amfetaminu a metamfetaminu objevili celníci v autě českého občana, kterého zastavili minulý týden při namátkové kontrole na dálnici na jihozápadě Německa. S odvoláním na celní správu o tom v úterý informoval regionální list Heilbronner Stimme (HS). Muž, který byl na cestě z Nizozemska do Česka, měl navíc pozitivní test na drogy.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Auto značky BMW, které řídil sedmadvacetiletý Čech, celníci zastavili minulý čtvrtek nedaleko města Heilbronn, asi 40 kilometrů severně od Stuttgartu. Muž byl údajně na cestě z nizozemského města Venlo zpět do Česka.

Při rozhovoru s řidičem pojali celníci podezření, že je pod vlivem drog, neboť působil zmateně a udával rozporuplné údaje o účelu své cesty. Provedený test na drogy jejich podezření potvrdil.

Ve sportovní tašce v kufru vozu mladého Čecha následně celníci objevili šest plastových sáčků, které obsahovaly 1495 gramů extáze, 51 gramů metamfetaminu, kterému se v Německu říká crystal meth a v Česku pervitin, a 124 gramů amfetaminu, který je na drogové scéně známý jako speed.

Muž skončil ve vazbě

Nalezené drogy byly zabaveny a Čech skončil v předběžné vazbě. V pátek byl na muže vydán zatykač.

Podle mluvčího celního úřadu ve Stuttgartu Marcela Schrödera sice nejde v případu zatčeného Čecha o odhalení obrovského kontrabandu, "maličkost to ale také není". Za kolik se mohly drogy prodat na černém trhu, Schröder odhadnout nechtěl. "Závisí to na situaci na trhu a na stupni čistoty (drog)," řekl.

Amfetamin, metamfetamin i MDMA (extáze) jsou syntetické drogy, které mají stimulační účinky.

Reklama

Výběr článků

Načítám