Hlavní obsah

Policie zasahovala v londýnském metru, ale byl to planý poplach

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Londýnská policie v pátek odpoledne evakuovala rušnou stanici metra Oxford Circus v centru metropole a okolí. Důvodem měl být incident s cestujícím v podzemce. Ze stanice byly odvedeny stovky lidí. Policie však vyvrátila nepotvrzené zprávy o střelbě a pak oznámila, že nemá ani žádnou podezřelou osobu.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Ozbrojení policisté v londýnské Oxford Street.

Článek

Na místo bylo vysláno množství ozbrojených policistů, kteří stanici a okolí evakuovali. Evakuovány byly i vedlejší stanice Tottenham Court Road a Bond Street.

Vzhledem k povaze policejního zásahu panovaly obavy z terorismu. Nakonec to však byl jen planý poplach.

Některé nepotvrzené zprávy hovořily o střelbě v metru. Policie však posléze uvedla, že se nepotvrdily, a pak dodala, že nezadržela ani žádnou podezřelou osobu.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Ozbrojení policisté na Oxford Street

Někteří lidé podle svědectví prchali v panice ven na rušnou obchodní třídu Oxford Street. Ta byla plná lidí, které do místních obchodních domů přilákaly slevové akce prodejců v rámci tzv. Černého pátku. Většina cestujících ovšem stanici opouštěla v naprostém klidu, jak ukázaly televizní záběry.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Policista v obchodním domě u stanice metra Oxford Circus

Reklama

Výběr článků

Načítám