Hlavní obsah

Nejdražší rozvod v historii na obzoru? Miliardář Abramovič odchází od své třetí manželky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká láska vydržela ruskému oligarchovi Romanu Abramovičovi pouhých deset let. Majitel fotbalového klubu Chelsea odchází od své třetí manželky, galeristky Darji Žukovové. Manželé spolu podnikali, a tak může po krachu jejich vztahu následovat pěkně drahý rozvod.

Foto: Profimedia.cz

Roman Abramovič se svou manželkou Darjou na snímku z roku 2013

Článek

„Po deseti letech společného života jsme udělali těžké rozhodnutí, rozvádíme se,“ napsali ve společném prohlášení, kterým krach manželství oznámili. Oba svorně tvrdí, že zůstávají „blízkými přáteli, rodiči našich dvou báječných dětí a partnery na projektech, které jsme spolu nastartovali a rozvíjeli“. „Chceme společně vychovávat naše dvě děti,“ napsali oba v prohlášení.

List Daily Mail napsal, že manželé jsou v rozluce už od loňských Vánoc, s rozvodem vyčkávali kvůli dětem.

S Darjou se Abramovič poznal na silvestrovském večírku v roce 2005. Tehdy byl ženatý s Irinou, se kterou měl pět dětí. Rozvod následoval o dva roky později. Irině tehdy Abramovič musel vyplatit v přepočtu kolem šesti miliard korun a do historie krachů manželství se zapsal jako čtvrtý nejdražší rozvod všech dob. O rok později se oligarcha s Darjou oženil.

Majetek za 200 miliard

List upozorňuje, že přes oficiální stanoviska o vzájemné úctě a spolupráci se může krach dalšího oligarchova manželství stát nejdražším rozvodem v historii. Odhaduje se, že Abramovičův majetek dosahuje hodnoty v přepočtu přes 200 miliard korun. Časopis Forbes ho řadí na 12. místo mezi nejbohatšími Rusy a celosvětově je na 139. místě. Jak vysoké odstupné dostane 36letá Darja, je zatím ve hvězdách.

Zatím nejdražším rozvodem v historii se stal krach manželství ruského oligarchy Dmitrije Rybolovlevova. Švýcarský soud mu totiž uložil zaplatit bývalé ženě čtyři miliardy franků (asi 90 miliard korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám