Hlavní obsah

Požáry od blesků, vyvrácené stromy a lijáky. V Německu začíná řádit bouře Zlatan

– Berlín

Zatopené domy, vyvrácené stromy, požáry způsobené bleskem. Německo postihly silné bouřky a vydatné lijáky. V hlavním městě Berlíně byl dokonce v neděli odpoledne vyhlášen mimořádný stav. Meteorologové ovšem nemají dobré zprávy, vytrvalé lijáky, kdy by mělo spadnout až 200 litrů na metr čtvereční, mají trvat i v následujícím týdnu.

Foto: Profimedia.cz

Lijáky v Hannoveru

Článek

V Berlíně hasiči zasahovali u 435 případů. Voda tu zatopila desítky sklepů a silný vítr vyvracel stromy. Ve čtvrti Charlottenburg blesk zapálil šestiposchoďový obytný dům. Šest letů, které směřovaly na letiště Berlin-Schönefeld muselo být kvůli silné bouřce odkloněno.

V Dolním Sasku na severozápadě země naboural v hustém dešti muž do stromu a na místě zahynul, napsala agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Bouřka, která postihla Frankfurt nad Mohanem a okolí

Kvůli hustému dešti a silným poryvům větru sjel 48letý řidič severozápadně od Brém z vozovky a narazil do stromu. Zemřel na místě nehody, informovala v neděli policie.

Předpověď na následující týden není pro naše západní sousedy příznivá. Počasí bude ovlivňovat tlaková níže Zlatan, která přinese nejen vydatné lijáky, ale také výrazné ochlazení. Teploty by se měly pohybovat kolem 15 stupňů.

Pršet by mělo nejen na západě země, ale i v Bavorsku, Sasku a Durynsku. Němečtí meteorologové varují, že na některých místech naprší až 200 litrů na metr čtvereční, což je trojnásobek obvyklých srážek v červenci.

Reklama

Výběr článků

Načítám