Hlavní obsah

Útočník z pařížského letiště měl v krvi kokain, marihuanu a alkohol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Útočník z pařížského letiště Orly, jehož v sobotu zastřelila vojenská hlídka v odbavovací hale, měl v době činu v krvi alkohol a drogy. Informovala o tom agentura AFP v neděli v noci s odvoláním na soudní lékaře. Motiv útoku devětatřicetiletého Francouze na vojenskou hlídku stále není znám, policie ale případ vyšetřuje jako teroristický čin.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Policie zasahuje na pařížském letišti Orly poté, co byl zastřelen útočící muž.

Článek

„Toxikologická analýza provedená v neděli prokázala v krvi přítomnost marihuany a kokainu a 0,93 promile alkoholu,” uvedl zdroj ze soudního lékařství. Agentura AFP v této souvislosti připomněla, že útočník Ziyed Ben Belgacem byl v roce 2009 odsouzen za obchodování s drogami.

Už v neděli prohlásil Belgacemův otec, že jeho syn nebyl islámským radikálem, nýbrž jednal pod vlivem návykových látek. [celá zpráva] Také ze svědectví přítomných v době činu na letišti vyplynulo, že muž nebyl v době útoku příčetný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na letišti v Paříži se stříleloVideo: Reuters

Ziyed Ben Belgacem byl zastřelen v sobotu ráno na pařížském letišti Orly poté, co se pokusil člence vojenské hlídky sebrat zbraň. Podle prokurátora přitom na vojáky křičel, že přišel „zemřít pro Alláha”. [celá zpráva]

Kromě útočníka se nikomu nic nestalo. Před akcí na letišti dorazil Belgacem do baru na předměstí na opačné straně Paříže, kde začal střílet z pistole. Nikoho nezasáhl. Ještě předtím postřelil policistu při běžné dopravní kontrole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám