Hlavní obsah

Francouzi zadrželi čtyři náctileté dívky, které měly osnovat teroristické útoky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzská policie při úterních raziích na několika místech v zemi zadržela čtyři dospívající dívky, které podezírá z plánování teroristických útoků. Podle agentury AP to oznámila pařížská prokuratura.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Francouzští policisté ze speciální jednotky

Článek

Místní média s odvoláním na zdroje z vyšetřování uvedla, že dívky odebíraly internetové příspěvky francouzského džihádisty Rachida Kassima, který zřejmě tento měsíc zahynul v Iráku při leteckém úderu mezinárodní koalice vedené Spojenými státy. [celá zpráva]

Dívky ve věku 14, 15, 17 a 18 let byly podle prokuratury na internetové diskuzní síti Telegram členkami skupiny zvané Lvice, kde diskutovaly o možné přípravě násilných akcí. Čtveřice přes zmíněnou síť odebírala Kassimův telegramový profil.

Kassim, který byl členem radikálního hnutí Islámský stát, byl považován za organizátora několika teroristických útoků ve Francii. Podle vyšetřovatelů stál za loňskou vraždou policisty a jeho partnerky v Magnanville u Paříže či za podřezáním pětaosmdesátiletého kněze v kostele v Saint-Etienne-du-Rouvray loni v červenci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám