Hlavní obsah

Rozladěný Juncker zvažuje rezignaci, píše deník La Republica

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker by mohl v příštích čtyřech týdnech rezignovat. S odvoláním na nejmenované zdroje z Bruselu to napsal italský deník La Republica. Juncker se prý obává, že Británie před brexitem bilaterálními dohodami rozeštve sjednocenou Evropu a nechce být u toho.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Jean-Claude Juncker

Článek

Informace přichází krátce poté, co Juncker předeslal, že se v roce 2019 nebude ucházet o znovuzvolení. Server Politico napsal, že se předseda Evropské komise zařídí podle toho, jak dopadne březnový summit v Itálii.

Juncker dle citovaného zdroje obává, že Londýn začne o vystoupení Spojeného království z Evropské unie jednat s každou členskou zemí zvlášť´a bude uzavírat dvoustranné dohody, aby si tak vyjednal lepší podmínky.

Jean-Claud Juncker byl opakovaně kritizován za své žoviální vystupování a údajně příliš kladný vztah k alkoholu. Zlí jazykové navíc podle Politica hovoří o tom, že místo lucemburského politika vede Evropskou komisi spíš jeho šéf jeho kabinetu Martin Selmayr. Juncker veškerá nařčení odmítl.

Reklama

Výběr článků

Načítám