Hlavní obsah

Nedaleko tureckého letoviska Antalya dopadly tři rakety

Antalya

Nedaleko turistického letoviska Antalya na jihozápadě Turecka dopadly v pátek tři rakety. Zasáhly rybářský příbytek nedaleko středomořského pobřeží. Na místě zasahovali policisté a záchranáři, podle informací deníku Hürriyet ale na místě nejsou žádné oběti ani zranění. Cílem útoku byl pravděpodobně tanker kotvící nedaleko. Proč a kdo chtěl loď zničit, není známo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tři rakety zasáhly rybářský přístřešek u turistického letoviska AntalyaVideo: AP

 
Článek

„Dnes (v pátek) ráno v 10.20 došlo v městě Antalya v Turecku k výbuchu v příbytku pro rybáře Çalticak. Příčina exploze se vyšetřuje,“ cituje deník The Independent z prohlášení tureckých úřadů.

Místo výbuchu

Rakety podle listu někdo vystřelil z hornaté oblasti nedaleko místa dopadu, kterým prochází silnice spojující letovisko Kemer a Antalyi. Motiv útoku ani možný pachatel nejsou známé.

Turecká provincie Antalya se nachází severně od Kypru a sousedí s populárními rezorty Marmaris a Bodrum. Jedná se o jednu z nejfrekventovanějších destinací českých cestovních kanceláří. Teroristické útoky a jiné násilnosti se až dosud Antalyi vyhýbaly. Oblast byla považována za bezpečnou.

Foto: Profimedia.cz

Přístav v Antalyi

Mezi městy Antalya a Kemer nicméně už na konci srpna vybuchl vůz tureckého četnictva. Úřady tehdy z útoku obvinily zakázanou Stanu kurdských pracujících.

Další snímek z místa výbuchu.

Atentáty jsou v Turecku páchány především v hlavním městě Ankaře, největším Istanbulu a na jihovýchodě země. Útoky v Turecku páchají jednak kurdští separatisté a jednak teroristé z Islámského státu. V březnu letošního roku bomba nastražená v autě v Ankaře zabila 37 lidí. K útoku se přihlásila skupina Svobodní sokoli Kurdistánu (TAK).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám