Hlavní obsah

Srážka vlaků na jihu Itálie: Přes dvacet mrtvých, desítky zraněných

Bari
Aktualizováno

Nejméně 25 mrtvých a 50 zraněných si vyžádala čelní srážka dvou osobních vlaků na jihu Itálie poblíž Bari. Dva vlaky jely proti sobě po jednokolejné trati a narazily do sebe v plné rychlosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka vlaků v ItáliiVideo: AP

 
Článek

„Bohužel, počet mrtvých stoupl,” řekl večer Guiseppe Corrado, který je místopředsedou správy v regionu Andria. Agentury původně uváděly 20 mrtvých, večer se už mluvilo o 25 obětech. Pět zraněných je v nemocnici v kritickém stavu.

Na místo večer dorazil i premiér Matteo Renzi. Úřady žádají občany z okolí, aby přišli darovat krev.

Neštěstí se stalo v 11:30 v Apulii na jednokolejné trati asi třicet kilometrů západně od města Bari na regionální trati mezi městy Ruvo di Puglia a Corato. První dva vozy obou vlaků byly po srážce zcela zničeny.

„Byla to čelní srážka na jednokolejné trati, některé vagóny, jsou zcela zničené. Záchranáři z vraků vytahují lidi, mnoho je jich zraněných," řekl televizi RAI místní velitel hasičů Riccardo Zingaro.

Foto: Italian Firefighter Press Office, ČTK/AP

Letecký snímek místa nehody

Z jednoho z těžce poškozených vagónů se podařilo vyprostit vážně zraněné malé dítě, které bylo letecky přepraveno do nemocnice.

Foto: Italian Firefighter Press Office, ČTK/AP

Záchranáři na místě nehody.

Každý z vlaků měl čtyři vagóny, první dva vozy z obou vlaků vykolejily a byly při srážce těžce poničeny.

Na této trati podle italského deníku La Repubblica cestuje obvykle mnoho lidí. Po trase jezdí denně dvě stě vlaků a už se začala přebudovávat na dvoukolejnou.

Podle italské televize TgNorba 24, která neuvádí oficiální zdroj, byla příčinou neštěstí lidská chyba. Podle ní jeden z vlaků vyjel na jednokolejnou trať předčasně, neuvádí však který.

Jeden z vlaků měl počkat ve stanici, až přijede protijedoucí spoj, to se však nestalo, napsala agentura AFP.

Foto: Italian Firefighter Press Office, ČTK/AP

Zničený vagón jednoho z vlaků.

Reklama

Výběr článků

Načítám