Hlavní obsah

Německý pár lákal na inzeráty ženy i v ČR. Měl je trýznit a vraždit

Berlín
Aktualizováno

Případ dvojnásobné vraždy vyšetřuje německá policie ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Dvojici exmanželů z města Höxter podezřívá z toho, že v pronajatém domě zadržovali postupně několik žen a dvě z nich zavraždili. Policii na případ navedla porucha auta podezřelých. Pár údajně lákal i české ženy.

Foto: ČTK/AP

Policista před domem podezřelých v Höxteru

Článek

Zatímco první oběť přišla o život před dvěma lety, druhá žena ve věku 41 let zemřela minulý týden po převozu do nemocnice.

„Zemřela na následky brutálního násilí. Pitva odhalila úmrtí v důsledku vážného zranění hlavy,“ uvedla prokuratura.

Místní média naznačují, že trýznění inicioval 46letý muž, který naváděl svoji partnerku a také ji zneužíval. Obě zavražděné ženy zlákal muž prostřednictvím inzerátu v novinách.

Poslední oběť se za podezřelým přestěhovala do Höxteru v březnu po krátké známosti. Dotyčný však stále žil se svou exmanželkou. Minulý čtvrtek pak byla žena s těžkým zraněním hlavy převezena do nemocnice, kde o necelé dvě hodiny později zemřela. Policie od první chvíle podezřívala exmanžele, kteří volali záchranku. Spekuluje se, že se pár chtěl umírající oběti zbavit, protože záchranáře volali z cesty poté, co se jim rozbilo auto, v němž ženu převáželi.

Měli lákat i Češky

Sousedé vypověděli, že se pár nijak podezřele neprojevoval. Muž, který jim pronajímal dům, však uvedl, že se dvojice vydávala za sourozence, a sousedé bulvárnímu listu Bild řekli, že oba s obětí občas v noci někam jezdili.

Policie podle ČTK uvedla, že po boku svých trýznitelů se občas na ulici objevovala i první oběť, jíž byla 33letá žena. Ta navíc po dobu zadržování posílala ze svého mobilu textové zprávy a není jasné, proč se na někoho neobrátila s prosbou o pomoc. Její tělo podle vyšetřovatelů pachatelé zmrazili a nakonec spálili.

Bild tvrdí, že druhá oběť byla vězněna ve sklepě, ale policie uvedla, že dvojice ani jednu z žen ve zvláštní místnosti nedržela a všichni žili víceméně společně. Když ale ženy neposlouchaly, připoutali je pachatelé k topení nebo k vaně, a to třeba i na celou noc. Ženy také bili nebo jim trhali vlasy. Nakonec je ostříhali dohola.

Vyšetřovatelé mají podezření na to, že pár ve svém domě zneužíval i další ženy. Jednu z nich již identifikovali. Všechny oběti prý bývalí manželé vyhledali přes inzeráty v novinách, údajně přitom inzerovali i v Česku.

Zatímco podezřelý muž odmítá vinu, jeho partnerka s vyšetřovateli spolupracuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám