Hlavní obsah

Premiér Robert Fico byl propuštěn z nemocnice

– Bratislava • Aktualizováno
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Slovenský premiér Robert Fico (51) byl v neděli dopoledne propuštěn z bratislavského ústavu srdečních a cévních nemocí. Jako první přinesl tuto informaci server topky.sk. Odpoledne o svém propuštění z nemocnice informoval i Fico na sociální síti.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slovenský premiér Robert Fico

Článek

Předseda vlády poděkoval lékařům a zdravotnickému personálu za starostlivost. „Doslova od srdce jim chci poděkovat za to, co udělali pro mě a co dělají pro ostatní pacienty. Dnes mě propustili a čeká mě rehabilitace,“ uvedl Fico.

Propuštění premiéra potvrdila i jeho mluvčí Beatrice Szabóová. „Předseda vlády vykonává svou funkci a komunikuje se svým nejbližším pracovním okolím,“ řekla Novinkám Szabóová.

Předseda slovenské vlády se 22. dubna podrobil operaci srdce. Na přání rodiny nemocnice neinformovala o zákroku, ale podle slovenských médií mu lékaři voperovali dvojnásobný bypass.

Fico bude i nadále pod dohledem lékařů. Návrat k obvyklému způsobu života by mu měl zabrat dva měsíce. Premiéra hospitalizovali 14. dubna, když se mu udělalo špatně po ranním běhu a stěžoval si na bolesti v hrudníku. Vyšetření nepotvrdila, ale ani nevyvrátila podezření na infarkt.

Slovenský premiér má dlouhodobě potíže s krční páteří. Předloni si zase přetrhl achilovku a musel být operován.

Po březnových parlamentních volbách stanul Fico v čele už své třetí vlády. Vládní koalici sestavila jeho strana Směr-sociální demokracie, Slovenská národní strana, Most-Híd a Síť. Minulý týden získal nový kabinet důvěru parlamentu.

Reklama

Související články

Slovenský premiér podstoupil operaci srdce

Slovenský premiér Robert Fico podstoupil v pátek ráno operaci v kardiologickém centru. Zákrok byl podle informací lékařů standardní a stav jednapadesátiletého...

Ficův stav je po operaci stabilizovaný

Po páteční operaci srdce je zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica (51) stabilizovaný. „Prognózy jsou dobré,“ řekla agentuře TASR mluvčí...

Výběr článků

Načítám