Hlavní obsah

Putin udělal v bezpečnostních složkách personální zemětřesení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Ruský prezident Vladimir Putin provedl rozsáhlé personální změny na vysokých bezpečnostních postech v zemi, informovala agentura Reuters. Dekret, který personální změny ohlásil, žádné důvody změn nezmiňuje. Pozorovatelé ale uvádějí, že výměna na vlivných pozicích je nejrozsáhlejší za posledních pár let.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

Putin odvolal mimo jiné šéfa federální vězeňské služby v Moskvě Igora Klimenova, náměstka ministra vnitra anektovaného Krymu Dmitrije Nekljudova či dopravního prokurátora Sergeje Dmitrijeva.

Změny se týkají i Vyšetřovacího výboru Ruské federace, který je hlavním vyšetřovacím úřadem v zemi. Vedení museli opustit Vasilij Piskarev a Jurij Nyrkov, naopak povýšen byl vyšetřovatel zvláštních případů Lev Guru či Igor Krasnov, který se stal náměstkem.

Uplynulých deset let se Krasnov podle Reuters věnoval největším případům atentátů či pokusů o ně, věnoval se také činnosti krajně pravicové scény. Loni byl pověřen například vyšetřováním vraždy opozičního politika Borise Němcova.

Reklama

Výběr článků

Načítám