Hlavní obsah

Irácký migrant, který ve Vídni znásilnil chlapce, žádá o azyl pro rodinu

– Vídeň
Právo, vpl

Dvacetiletý Amir A., irácký žadatel o azyl, který se ve středu před soudem přiznal ke znásilnění desetiletého chlapce na plovárně ve Vídni, řekl, že chce stále přivést svou mladou ženu a dítě do Rakouska. A to bez ohledu na to, že je nyní sám za mřížemi a jeho žádosti o azyl úřady zatím nevyřídily.

Foto: Profimedia.cz

Matka znásilněného chlapce poskytla v únoru rozhovor listu Österreich Heute. Sama je imigrantkou, do Rakouska přišla z bývalé Jugoslávie.

Článek

„Chci vybudovat budoucnost pro svou rodinu,“ podotkl. „Přišel jsem do Vídně, abych zlepšil svou ekonomickou situaci,“ odpověděl na otázku, co ho přimělo uchýlit se do Rakouska.

Ke svému zločinu dodal, že se tak stalo, protože „byl v sexuální frustraci z toho, že čtyři měsíce neviděl manželku“.

Po činu si šel zaplavat

Mladík, sám otec dítěte, oběť před napadením odtáhl do kabinky na toaletě. Po svém zvěrstvu plaval a skákal do vody, jako by se nic nestalo.

Zraněný chlapec se doplazil k plavčíkovi, který zalarmoval policii a zavolal chlapcovu matku. Když Iráčana zatkli, zpočátku tvrdil, že teenager, který mu dělal překladatele, ho povzbuzoval k sexu s chlapcem a tvrdil, že je to v pořádku.

Rovněž se podle deníku Kurier bránil tím, že netušil, kolik let je oběti.

Původně chtěl až do Švédska

Amirovi A. hrozí desetileté vězení, avšak soud případ ve čtvrtek odročil kvůli tomu, že vyšly najevo závažné psychické problémy napadeného školáka. Nyní o tom psychiatři vypracovávají zprávu, pokud potvrdí vážné následky oběti, možný trest se zvýší až na patnáct let.

Amir A. podle televize ORF v žádosti o azyl uvedl, že je synem obchodníka a přišel do Evropy proto, že slyšel o lepším životě ve Švédsku. Nedostal se však dále než do Mnichova. Tam se rozhodl vrátit se do Vídně a žádat o azyl. Dodal, že na cestě do Rakouska ho nikdo nezastavil ani nekontroloval, a to ani na rakousko-maďarské hranici.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám