Hlavní obsah

Ježíš Kristus byl první komunista, tvrdí jejich ruský předseda

Moskva

Kdyby žil Ježíš Kristus, šel by v moskevském prvomájovém průvodu v první řadě ruských komunistů. Ruským novinářům to řekl předseda strany Gennadij Zjuganov.

Foto: Reuters

Vůdce ruských komunistů Gennadij Zjuganov

Článek

Oslavy pravoslavných Velikonoc letos vrcholí 1. května, tedy v den tradičního a v Rusku masově oslavovaného Svátku práce. Zjuganov je přesvědčen, že shoda není náhodná.

První máj je svátkem solidarity prostých dělníků, řekl šéf ruských komunistů. „Ujišťuji vás, že kdyby žil Ježíš Kristus, šel by s námi v našem průvodu na obranu prostých smrtelníků. Trpěl přece za chudé, ubohé a nemocné, a tento boj za spravedlnost už pokračuje tisíc let,” konstatoval podle agentury TASS.

„Ježíš Kristus byl v naší éře prvním komunistou, vždyť bojoval za ubohé, za všechny, komu bylo těžko,” dodal Zjuganov. V obci Mymrino, kde se komunistický politik v roce 1944 narodil, se prý světily všechny sovětské i pravoslavné svátky. „Nikdy nedocházelo k žádným sporům,” vzpomínal.

Ruští komunisté připravují na 1. květen tradiční masový průvod, který vyvrcholí mítinkem a koncertem u náměstí Lubjanka v centru Moskvy.

Anketa

Lze podle vás označit Ježíše Krista za komunistu?
Ano
52,8 %
Ne
47,2 %
Celkem hlasovalo 1344 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám