Hlavní obsah

Orbánův syn byl v Ugandě v ohrožení, otec pro něj prý poslal protiteroristické komando

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť
Aktualizováno

Maďarský premiér Viktor Orbán poslal do Ugandy pro svého čtyřiadvacetiletého syna Gáspára členy protiteroristické jednotky TEK, tvrdí server Index.hu. K vyslání jednotky podle serveru vedly vážné obavy o bezpečnost syna předsedy maďarské vlády. Orbánův úřad to popřel a premiér a jeho rodina očekávají omluvu.

Foto: MTI

Maďarská protiteroristická jednotka TEK

Článek

Server ve své čtvrteční zprávě neupřesnil, kdy mělo k vyzvednutí Gáspára Orbána dojít, a tiskové oddělení TEK se k věci nechtělo vyjádřit. Informaci ani nepotvrdilo, ale ani nevyvrátilo.

Šéf Orbánova úřadu János Lázár však na čtvrteční tiskové konferenci zprávu důrazně popřel a označil ji za lživou. „Z této zprávy není ani slovo pravda. Vláda, premiér a jeho rodina očekávají omluvu a opravu ze strany serveru. Je to novinářská chyba nebo záměrná lež,“ řekl Lázár. „Žádná státní instituce se neangažovala v návratu premiérova syna. Gáspár Orbán přijel domů sám,“ zdůraznil.

Případná akce proběhla někdy na počátku roku, protože Gáspár po návratu poskytl v únoru rozhovor pro Rádio Golgota. Mimo jiné řekl, že v Africe potkal Ježíše Krista.

Orbán mladší se vydal do Afriky přede dvěma lety. Do té doby hrál profesionálně fotbal. Pak ale aktivní činnosti zanechal a přidal se ke křesťanské organizaci Empower a Child a odjel do Afriky. „V Ugandě učil děti hrát fotbal,“ napsal Index.hu.

Gáspár Orbán ještě jako aktivní fotbalista

Uganda je považována za zemi se zvýšeným bezpečnostním rizikem a Orbánova rodina měla o syna velké obavy. Server Index.hu tvrdí, že proto byli členové TEK, kteří dohlížejí na bezpečnost nejvyšších maďarských představitelů, pověřeni vyhledáním Gáspára a jeho dopravením do Maďarska.

Index.hu se pokusil Gáspára kontaktovat, ale bez úspěchu. Na dotazy nereagovala ani zmíněná křesťanská organizace.

Premiér Orbán (53) má s manželkou Anikó Lévaiovou pět dětí.

Foto: MTI

Viktor Orbán byl na nedělním kongresu opětovně zvolen do čela FIDESZ.

Související téma:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám