Hlavní obsah

Chudému seniorovi, který kradl svíčky na hřbitově, hrozí až 10 let vězení

– Bratislava
Právo, ivi

Neuvěřitelných tři až deset let vězení hrozí důchodci ze slovenské obce Dulovce v okresu Komárno za krádež svíček na místním hřbitově. Policie vyčíslila škodu na deset eur (asi 270 korun).

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděj kradl svíčky na hřbitově, aby si měl doma čím svítit Video: TV Markíza

 
Článek

„Co mám na to říct. Nenacházím slova. Zaměřují se na takové maličkosti,“ reagoval důchodce na informace, že mu hrozí tak vysoký trest. Policejní mluvčí Božena Bruchterová odůvodnila výši možného trestu tím, že skutek se stal na pietním místě.

Sedmdesátiletý muž žije ve velmi skromných poměrech a ve svém domě nemá ani elektřinu. Na místní hřbitov chodil krást svíčky, aby měl čím svítit. „Hřbitov je blízko a svíčka byla vždy dobrá. Světlo potřebuji, když něco dělám. Když si lehnu, už na tom nezáleží,“ řekl televizi Markíza muž, který se ke krádeži přiznal.

Krádež svíček i pachatele odhalil kamerový systém. Původně dostal důchodce pouze pokutu, ale místní si stěžovali, že jim stále mizí svíčky, a starosta předal případ státní policii. Jeden z okradených považuje desetiletý trest za přehnaný a dal by staříkovi škodu odpracovat.

Reklama

Související články

Slovenští učitelé opět vyšli do ulic

V úterý, přesně měsíc po parlamentních volbách, vyšli slovenští učitelé opět do ulic. Žádají zvýšení mezd pedagogickým a odborným zaměstnancům o 140 eur (3 785...

Výběr článků

Načítám