Hlavní obsah

Boston, Paříž, Brusel. Mladý Američan byl u tří teroristických útoků

Brusel

Nebývale dobrodružné jsou cesty devatenáctiletého Američana Masona Wellse, který je mormonským misionářem. Mladík se náhodou ocitl u tří teroristických útoků - v Bostonu, v Paříži a v Bruselu.

Foto: Handout, Reuters

Výbuchy zničená budova letiště Zaventem v Bruselu

Článek

„Je to jeho třetí teroristický útok. Žijeme v nebezpečném světě a ne každý je milý a milující,“ povzdechl si otec mladíka Chad Wells v televizi ABC News. „Je to zázrak, že je živý,“ dodala matka Kymberly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hala bruselského letiště bezprostředně po výbuchuVideo: AP

Mason se nyní zotavuje v nemocnici v Bruselu. Ve středu byl společně se dvěma známými v odletové hale letiště Zaventem ve chvíli, kdy tam atentátníci odpálili dvě bomby. Jeden šrapnel utrhl Masonovi Achillovu šlachu, další mu způsobila méně závažná zranění. Mladík také utrpěl popáleniny druhého a třetího stupně obličeje a rukou. Lékaři ale věří, že se popáleniny a jizvy ztratí.

Mason Wells přežil už tři teroristické útoky.

Poprvé byl Mason svědkem pumového útoku islamistů při maratónu v Bostonu v roce 2013. Tehdy se nacházel o domovní blok vedle cílové roviny, kde dvojice bratrů Džochar a Tamerlan Tsarnajevovi odpálila dvě podomácku vyrobené nálože. Zabili tři lidi a více než 260 dalších zranili. Mason tehdy u trati povzbuzoval svoji matku, která běžela závod.

Loni na podzim se americký mladík ocitl v Paříži právě ve chvíli, kdy udeřili teroristé. „Svěřil se nám, že byl velice blízko výbuchu a byl popálen,“ řekl jeho otec. Zranění utrpěl i známý, s nímž se Mason po Paříži pohyboval. Teroristé v Paříži zavraždili 130 lidí.

Útoky v Bruselu si vyžádaly přes tři desítky obětí, z toho nejméně 14 lidí zahynulo na letišti Zaventem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám