Hlavní obsah

Demonstranti odmítající migranty zablokovali mosty do Calais

– Calais

Stovka mladých příznivců francouzské ultrapravice zablokovala několik silnic do Calais a zapálila na nich pneumatiky. Uvedli, že chtějí zastavit invazi do Evropy a ochránit město. Policisté čtrnáct z nich zatkli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nepokoje v uprchlickém táboře v CalaisVideo: AP

 
Článek

Policie zadržela 14 demonstrantů, protože shromáždění svolané extremistickou ultrapravicovou organizací nebylo předem ohlášeno a že jeho účastníci zapalovali pneumatiky a blokovali silnice. Zabavila jim také auto. Policie v prohlášení sdělila, že její akce ukazuje odhodlání francouzské vlády nedovolit, aby extremistická hnutí zneužívala přistěhovalecké krize.

Záběry protestu Génération identitaire u Calais

Génération identitaire ve svém prohlášení uvedla, že 130 mladých demonstrantů obsadilo dva mosty, které umožňují migrantům vstupovat do města Calais. Mávali transparenty s nápisy Jděte domů a Chraňme Calais a Vstup zakázán. Podle agentury AP požadovali protestující od Evropské unie a národních vlád, aby obnovily hraniční kontroly.

Calais je dlouho cílem běženců, kteří se snaží dostat přes Lamanšský průliv do blízké Británie. Mnozí z nich čekají na svou šanci dostat se do Spojeného království v táboře Jungle. Ten francouzské úřady nyní postupně likvidují. Migranty stěhují na jiná místa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám