Hlavní obsah

Obama zabíjí víc než kouření, hlásal reklamní plakát v Moskvě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Na jedné z moskevských autobusových zastávek se objevil plakát, který vyobrazoval amerického prezidenta jako masového vraha. O čí iniciativu se jedná, ani jaký je její cíl, není jasné. Jisté je však to, že byla úspěšná, protože se začala masově šířit internetem. Později navíc vyšlo najevo, že plakát na reklamní plochu kdosi umístil nelegálně.

Foto: Profimedia.cz

Plakát s kouřícím Barackem Obamou

Článek

„Kouření zabíjí víc než Obama, a že ten zabíjí mnoho a mnoho lidí. Nekuřte, nebuďte jako Obama,“ psalo se na plakátu, na němž je fotomontáž amerického prezidenta Baracka Obamy s hořící cigaretou v ústech.

Na plakát na svém facebookovém profilu upozornil jediný liberální zákonodárce z ruské Dumy Dmitrij Gudkov. „Je nechutné a ostudné, že se něco takového může objevit v ulicích hlavního města,“ napsal.

Jeho příspěvek obdržel během krátké více než tisíce „lajků“ a stovky kladných i záporných reakcí. Uživatelé ho navíc začali přeposílat.

Moskevská radnice se k věci nechtěla vyjadřovat, společnost, které reklamní plocha patří, ale přišla s vysvětlením, že se do reklamního nosiče kdosi vloupal a plakátem s Obamou přelepil původní a řádně zaplacenou inzerci.

Britský deník The Guardian spekuluje, že za plakátem mohou stát stejní lidé, kteří minulý týden umístili na internet video stojících studentů, jež v jednom okamžiku padnou k zemi jako by byli mrtví. Stát zůstane jediná dívka a ukazuje na kameru ceduli s nápisem „americký prezident zabíjí 875 lidí denně“.

Reklama

Výběr článků

Načítám