Hlavní obsah

Čtyři mrtví civilisté při výbuchu miny na východu Ukrajiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Nejméně čtyři oběti z řad civilistů, včetně jedné ženy, si ve středu ráno vyžádal výbuch miny, na kterou najel mikrobus při překračování frontové linie mezi ukrajinskými vojáky a proruskými separatisty. Oznámily to ukrajinské úřady. Incident se odehrál u vsi Novomichajlivka, ležící asi 25 kilometrů jihozápadně od hlavní povstalecké bašty, Doněcka.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Výbuch mikrobus zcela rozmetal.

Článek

„Jsou tam nejméně tři mrtví. Od nás tam vyjela sanitka, počet zraněných se upřesňuje. Mikrobus projížděl územím nikoho a snažil se objet frontu čekajících vozidel, ačkoli tam byly výstrahy varující před minovým polem," citovala agentura Interfax nejmenovaného ukrajinského důstojníka.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Ukrajinská prokuratura později oznámila, že v nemocnici podlehl zraněním další člověk, čímž počet mrtvých stoupl na čtyři. Mezi oběťmi se podle oblastního policejního náčelníka ocitl jak řidič mikrobusu, tak i muž, který ve vozidle necestoval, ale jen postával u řady stojících aut. Tuto frontu se mikrobus pokoušel objet, avšak najel na minu.

Konflikt si od dubna 2014 vyžádal více než 9000 mrtvých. Intenzita bojů se od loňského září díky příměří značně snížila, ale snahy o politické urovnání konfliktu se ocitají ve slepé uličce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám