Hlavní obsah

Nejlepší kuchař, který spáchal sebevraždu, měl být obětí podvodu s vínem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzsko-švýcarský kuchař Benoit Violier, který byl na konci ledna nalezen mrtev poté, co se zastřelil, se podle švýcarského finančního časopisu Bilan stal obětí rozsáhlého podvodu s vínem. Violierův Restaurant de l'Hotel de Ville v Crissieru u Lausanne byl vyhlášen nejlepší restaurací světa.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Francouzsko-švýcarský kuchař Benoit Violier

Článek

Magazín Bilan napsal, že se Violier stal údajně obětí podvodu vinařské společnosti Private Finance Partners, která do restaurací prodávala luxusní vína, ale nikdy je nedodala. Některá vína měla společnost přeprodat dokonce víckrát. Violier měl utrpět ztrátu v přepočtu až 50 miliónů korun.

ČTK uvedla, že firma Private Finance Partners už loni v listopadu vyhlásila bankrot a že jeden z jejích zprostředkovatelů skončil ve vazbě.

Spekulovalo se o stresu

Podle policie byl 44letý Violier nalezen se smrtelným střelným poraněním ve svém bytě, vedle něj ležela puška. [celá zpráva]

Dříve se spekulovalo, že spáchal sebevraždu kvůli tomu, že neunesl obrovský tlak, kterým jsou podobně špičkoví kuchaři vystaveni.

Restaurant de l’Hotel de Ville, který má tři michelinské hvězdičky, byl v prosinci loňského roku korunován nejlepší restaurací na světě ve francouzském žebříčku La Liste, který sestavil pořadí 1000 podniků ve 48 zemích. Seznam připravuje francouzské ministerstvo zahraničí a je jeho reakcí na britský žebříček 50 nejlepších restaurací světa.

Violier převzal restauraci s manželkou Brigitte v roce 2012 poté, co odešel na odpočinek jeho mentor Philippe Rochat – další z velikánů francouzské kuchyně. Rochat zemřel v loňském roce v důsledku onemocnění, které si uhnal cyklistikou.

Reklama

Výběr článků

Načítám