Hlavní obsah

Italská policie zatkla mafiánské bossy, skrývali se přes 10 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italská policie v pátek v Kalábrii zatkla dva mafiánské bossy, z nichž jeden byl na útěku před justicí více než 18 let. Informovala o tom agentura ANSA. Policisté zadrželi dva muže, vysoce postavené šéfy mafie 'Ndrangheta, v jejich úkrytu - podzemním bunkru v lesích nedaleko městečka Maropati. Zabavila rovněž arzenál zbraní, včetně několika pistolí a kalašnikovu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bunkr obsahoval impozantní arzenál zbraníVideo: Reuters

 
Článek

Starší z obou mužů, Giuseppe Ferraro (47), byl odsouzen k doživotnímu trestu vězení za několik vražd a na útěku strávil přes 18 let. Druhým zatčeným je Giuseppe Crea (37), který byl odsouzen na 22 let vězení za zločinné spolčení a zadržení se vyhýbal deset let. Oba patřili k nejhledanějším zločincům v zemi.

Pobočníka dali zaživa sežrat prasatům

Agentura AFP mimo jiné upozornila, že Ferraro byl zřejmě objednavatelem vraždy Domenika Bonarriga, svého rivala ze znepřáteleného klanu. Bonarrigovi muži se pak pomstili tím, že v roce 2013 připravili o život Ferrarova pobočníka Franceska Raccostu - zaživa ho dali sežrat prasatům.

Italská média se podrobně věnují zejména okolnostem zatčení mafiánských bossů, protože policie je vypátrala v podzemním bunkru, kde strávili nejméně několik let. Obydlí bylo dobře maskováno keři a vzrostlými stromy a muži v něm žili odříznutí od společnosti, uvedl prokurátor Federico Cafiero de Raho. Komunikovali však pomocí prostředníků s dalšími členy mafie a řídili její operace.

Bunkr byl podle všeho poměrně luxusně zařízený a muži netrpěli nouzí - na jedné z fotografií pořízených policií jsou například vidět bohaté zásoby čerstvých potravin včetně rajčat, lahví vína nebo talíře s ricottou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám