Hlavní obsah

Do areálu ubytovny pro běžence v Německu někdo hodil granát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Neznámý člověk hodil do areálu ubytovny pro migranty na jihu Německa granát. Granát nevybuchl a později ho zlikvidovali pyrotechnici. Uvedla to agentura DPA.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Migranti v Německu

Článek

Incident se stal v noci na pátek ve městě Villingen-Schwenningen. Granát byl odjištěný, ale z nejasných příčin neexplodoval a nikdo nebyl zraněn. Posléze ho zlikvidovali přivolaní pyrotechnici.

Policie podrobnosti k případu zatím nezveřejnila.

Do Německa loni doputoval více než milión běženců, což vyvolalo napětí. Množí se útoky na ubytovny žadatelů o azyl včetně žhářských. Policie eviduje více než 900 případů a uvádí, že za nimi většinou stojí příznivci krajní pravice.

Průzkum agentury Insa ukázal, že 40 procent Němců je nespokojeno s přistěhovaleckou politikou kancléřky Angely Merkelové a domnívá se, že by kvůli tomu měla kancléřka rezignovat.

Merkelová ovšem slíbila, že počet migrantů, a především těch, kdo nemají na azyl v Německu nárok, se výrazně sníží. Berlín už zavedl řadu přísnějších opatření, nově například na seznam tzv. bezpečných zemí zařadil Maroko, Tunisko a Alžírsko a lidi z těchto zemí bude vyhošťovat. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám