Hlavní obsah

Slota se svým porschem havaroval, ostatním řidičům měl nabízet peníze

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Bývalý předseda Slovenské národní strany (SNS) Ján Slota způsobil v pondělí večer u obce Porúbka v okresu Žilina dopravní nehodu. Podle svědků byl pod vlivem alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Ján Slota

Článek

Exšéf SNS se svým Porschem Cayenne narazil do Audi A6 jedoucího před ním a to narazilo do suzuki. „Narazil do mě zezadu v plné rychlosti. Pokoušel se z místa odjet. Když jsme mu v tom zabránili, nabízel nám peníze, abychom nevolali policii,“ řekl televizi Joj řidič audi. Ostatní řidiči potvrdili, že bývalý poslanec měl nejistý krok a byl zjevně pod vlivem alkoholu.

Po nehodě se Slota odmítl podrobit dechové zkoušce. „Pověřený příslušník dopravního inspektorátu v Žilině obvinil 62letého Jána S. z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až jeden rok vězení,“ uvedl žilinský policejní mluvčí Radko Moravčík.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Slotu po nehodě přijali v žilinské nemocnici. Má ležet na jednotce intenzivní péče s podezřením na infarkt.

Bývalého předsedu SNS zadržela policie už v roce 2013, kdy rovněž řídil pod vlivem alkoholu. Zaplatil pokutu ve výši 3000 eur (přes 80 tisíc Kč) a na rok přišel o řidičský průkaz.

Související téma:

Žilinská policie řeší od loňska trestní oznámení na Slotu za údajné znásilnění dvou šestnáctiletých dívek. Slota to označil za nesmysl. Tvrdí, že v tom má prsty jeho manželka Ľubomíra, s níž se rozvádí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám