Hlavní obsah

Kolínská policie obvinila prvního muže ze sexuálního napadení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie obvinila prvního muže ze sexuálního napadení o silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem. Kolínské policejní prezidium o tom informovalo v tiskové zprávě. Kromě toho byli o víkendu zadrženi dva muži podezřelí, že se během poslední noci v roce dopustili loupeže. Celkem policie kvůli silvestrovským událostem vyšetřuje dvě desítky lidí.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Syřané v Kolíně nad Rýnem protestují proti sexismu.

Článek

Policie zadržela šestadvacetiletého Alžířana v uprchlické ubytovně v Kerpenu západně od Kolína. Vyšetřovatelé u něj objevili dva mobilní telefony, které byly ukradeny při silvestrovském incidentu. Jedna z poškozených přitom uvedla, že muž, který jí telefon sebral, ji rovněž sexuálně napadl. Policisté muže obvinili ze sexuálního napadení a umístili ho do vyšetřovací vazby.

O víkendu zadrželi policisté v Kerpenu a v Cáchách další dva Alžířany, kteří u sebe měli mobilní telefony ukradené o silvestrovské noci. Počet lidí podezřelých z loupeže tak vzrostl na 20, z toho sedm jich je ve vazbě.

Podobné incidenty jako v Kolíně se o silvestrovské noci staly také v Hamburku, kde policie přijala na 200 trestních oznámení, a v menší míře také v dalších velkých německých městech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám