Hlavní obsah

Papežovy pravidelné nedělní modlitby se zúčastnily tisíce uprchlíků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Papežovy tradiční nedělní modlitby Anděl Páně se na vatikánském Svatopetrském náměstí zúčastnilo mimo jiné 7000 uprchlíků. Ty František na církevní setkání pozval. Papež se během ceremonie obrátil na všechny uprchlíky na světě, které vyzval, aby neztráceli naději a radost ze života, uvedla agentura DPA.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Uprchlíci mávají vlajkami během papežovy modlitby na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu.

Článek

"Každý z vás si nese vlastní minulost, vlastní kulturu a vlastní cenné hodnoty," řekl František ke shromážděným běžencům a přistěhovalcům, kteří pocházeli z více než 30 zemí. "Často také bohužel prožíváte utrpení, útlak a strach," dodal s tím, že jejich návštěva Vatikánu je znamením naděje. "Nenechte si tuto naději a radost ze života vzít," prohlásil.

Nedělní modlitba byla součástí mimořádného svatého roku, který papež loni v prosinci vyhlásil a jehož tématem je milosrdenství. František dlouhodobě prohlašuje, že přistěhovalci a běženci mají právo na azyl, zároveň ale upozorňuje, že mají také povinnost dodržovat zákony a tradice hostitelských zemí.

Papež v neděli také řekl, že se modlí za oběti útoků radikálů v Indonésii a Burkině Faso. "Nechť je Bůh uvítá ve svém domě," řekl o obětech.

Při atentátech islamistů zahynulo tento týden v indonéské metropoli Jakartě sedm osob a v hlavním městě Burkiny Faso Ouagadougou 29 lidí.

František ještě v neděli odpoledne ještě navštíví synagogu v Římě. Po Janu Pavlu II. a Benediktu XVI. bude třetí hlavou římskokatolické církve, která do římské synagogy zavítá.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám