Hlavní obsah

Převleky za piráty a atrapy zbraní nechte doma, nabádá německá policie účastníky karnevalu

Kolín nad Rýnem

Kostýmy pirátů, kovbojů, rytířů či pistolníků by měli nechat účastníci karnevalového veselí v německém Kolíně nad Rýnem raději na dně skříně. Policie nedoporučuje tyto masky kvůli tomu, aby eliminovala komplikace při snaze ochránit účastníky slavného masopustního veselí, napsal server deníku Die Welt.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Karneval je snadný cíl, který je obtížné chránit,“ uvedl Peter Römers, z kolínského policejního komisařství. Vzhledem k incidentům během silvestrovských oslav budou podle jeho slov do Popeleční středy nasazeny všechny policejní jednotky, které jsou k dispozici.

Masky, k nimž neodmyslitelně patří zbraně, jsou pro policisty noční můrou vzhledem k tomu, že místo atrap by mohly být pravé zbraně. „Je to sice určité omezení, ale bezpečnost je přednější,“ dodal Römers.

Na období masopustního veselí spojených s karnevaly se v Německu těší milióny lidí, místní ho dokonce považují za páté roční období. Jeden z nejproslulejších se koná právě v Kolíně nad Rýnem. Vloni na něj zavítalo 1,5 miliónu lidí a příjmy z něj dosahují kolem půl miliardy eur (přes 13 miliard korun).

Některá německá města ale masopustní veselí kvůli bezpečnosti raději zrušila. Jedním z nich je město Rheinberg  na západě Německa. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám