Hlavní obsah

Při zátahu v Saint-Denis se odpálil Belgičan marockého původu

Paříž

Muž, který se odpálil při loňské listopadové razii v bytě na pařížském předměstí Saint-Denis, byl 25letý Belgičan marockého původu Chakib Akrouh. Ve čtvrtek to oznámila pařížská prokuratura.

Foto: Jacky Naegelen, Reuters

Francouzský voják během zásahu na předměstí Saint-Denis

Článek

V bytě v Saint-Denis loni 18. listopadu zahynuly přinejmenším tři osoby při razii, která byla součástí pátrání po strůjcích atentátů v Paříži z 13. listopadu. Jednou z osob zabitých při zásahu byl údajný hlavní strůjce pařížských atentátů Abdelhamid Abaaoud, druhou jeho sestřenice Hasna Aitboulahcenová. Identita třetího muže, který se odpálil, nebyla až do čtvrtka známa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Exkluzivní snímky z bytu teroristů v Saint-Denis po policejní raziiVideo: Reuters

Prokuratura informovala, že Akrouh byl identifikován na základě vzorku DNA odebraného u jeho matky. Další podrobnosti úřad nesdělil.

Dosud zůstává nejasná identita nejméně jednoho ze spolupachatelů série atentátů z 13. ledna a patrně jediný dosud žijící přímý účastník atentátů, Salah Abdeslam, je stále na útěku.

Atentáty v Paříži z 13. listopadu si vyžádaly 130 obětí, dalších více než 350 lidí při nich bylo zraněno. Někteří útočníci měli přímé vazby na Belgii. K šesti koordinovaným akcím ve francouzské metropoli se přihlásilo radikální hnutí Islámský stát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám