Hlavní obsah

Nejméně 19 vyšetřovaných lidí v Kolíně nad Rýnem jsou cizinci, 10 z nich žádá o azyl

– Berlín • Aktualizováno

Německá policie v souvislosti se silvestrovskými útoky na ženy v Kolíně nad Rýnem vyšetřuje 23 lidí, nejméně 19 z nich jsou cizinci, upřesnil v pondělí Ralf Jäger, ministr vnitra spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko. Jedná se o přistěhovalce, přičemž polovina z nich žádá v zemi o azyl. Uvedl to v pondělí server listu Die Welt.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Protest žen v Kolíně nad Rýnem

Článek

Svědecké výpovědi i policejní zprávy podle Jägera potvrzují, že se útoků na ženy účastnili „téměř výlučně” lidé z prostředí přistěhovalců. „Mnohé také vypovídá o tom, že to byli Severoafričané stejně jako lidé z arabského regionu,” dodal ministr.

Zpráva ministerstva vnitra uvádí, že všech 19 osob identifikovaných už minulý týden jsou cizinci.

Deset z nich žádá v Německu o azyl, sedm je zřejmě v Německu nelegálně, dva jsou nezletilí bez doprovodu, uvedl Die Welt. Čtrnáct z devatenácti pochází z Maroka a Alžírska, čtyři jsou ve vazbě, napsal server.

Vyšetřování událostí v Kolíně je komplikované a policii se příliš nedaří podezřelé identifikovat, připustila starostka města Henriette Rekerová. Policie zaevidovala již  523 hlášení o napadení, sexuálním obtěžování a krádežích. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám