Hlavní obsah

Ve Švédsku se zřítilo letadlo se 4,5 tunami pošty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Poštovní letadlo Canadiar CRJ200 švédské přepravní společnosti West Atlantic se zřítilo v noci na pátek severu Švédska. Mířilo z norského Osla do přístavu Tromsø. Dopadlo v Laponsku u jezera Akkajaure. Oba členové posádky zřejmě zahynuli.

Foto: West Atlantic

Canadiar CRJ200 společnosti West Atlantic

Článek

„Stalo se, co se nemělo stát,“ řekl podle webu The Local ředitel letů West Atlantic Gustaf Thureborn. Dodal, že oba piloti při nehodě pravděpodobně zemřeli.

Posádka vyslala nouzový signál ve 23:31. Krátce nato letadlo zmizelo z obrazovek radarů.

Vrak byl nalezen ve 3:10. Pilot norského stíhacího letounu F-16, který se účastnil pátrání, popsal podle webu The Aviation Herald, že trosky stroje jsou na relativně malé ploše o průměru jen 50 metrů. Z toho je patrné, že letadlo narazilo do země plnou rychlostí, zřejmě při střemhlavém letu.

Canadiar s poštou a balíčky o celkové hmotnosti 4,5 tuny dopadl do nepřístupného terénu. Práci záchranného týmu ztěžují extrémní mrazy. Ve Švédsku ve čtvrtek meteorologové naměřili minus 42,8 stupně Celsia. Podle portálu The Local označují nynější mrazy za největší od roku 1999.

Reklama

Výběr článků

Načítám