Hlavní obsah

Trump zesměšňuje Clintonovou. Připomíná jí aféru s Monikou Lewinskou

Washington

Horký kandidát na republikánskou nominaci do boje o Bílý dům Donald Trump vystupňoval své útoky proti Hillary Clintonové, považované za favoritku demokratů. Na sociální síti Instagram zveřejnil video se sestříhanými snímky z minulosti Clintonové a zesměšňuje na něm její boj za práva žen.

Trump předhodil Clintonové aféru jejího manžela s Monikou LewinskouVideo: Trump/Instagram

 
Článek

„Práva žen jsou lidská práva a lidská práva jsou práva žen, a to jednou provždy. Bojujme vytrvale za příležitosti a za důstojnost,” opakuje nahrávka záznam z projevu někdejší šéfky americké diplomacie.

Trump se nevyhýbá ani odkazu na sexuální skandál jejího manžela – tehdejšího prezidenta – se stážistkou Monikou Lewinskou. Aféra v devadesátých letech minulého století otřásla americkou politickou scénou.

Snímek s Cosbym

Clintonová je vyobrazena i na fotografii s Anthonym Weinerem, jemuž zkrachovala kampaň na starostu New Yorku, protože uživatelky internetu „obšťastňoval” fotografiemi svých intimních partií. [celá zpráva]

Trump nechal do videa zařadit také snímek Clintonové s hercem Billem Cosbym, který údajně znásilnil desítky žen, když své oběti omámil drogami a alkoholem. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Mike Blake, Reuters

Donald Trump v debatě republikánských kandidátů na prezidenta USA

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Hillary Clinton v americkém Kongresu

Videosekvence končí ironickým nápisem „Skutečná ochránkyně práv žen”.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám