Hlavní obsah

Za posledních pět dní zahynulo v Tatrách jedenáct lidí

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od středy do neděle zahynulo v Tatrách jedenáct lidí. Sedm osob zahynulo na slovenské a čtyři na polské straně Tater. Zatím poslední obětí byl 23letý Slovák, který v neděli nepřežil 200metrový pád.

Foto: hzs.sk

Vrtulník tatranské Horské záchranné služby

Článek

Web Horské záchranné služby (HZS) informoval, že z Přední bašty sestupovali v neděli odpoledne tři slovenští horolezci, jeden z nich uklouzl a padal směrem do Mlynické doliny. Vrtulník vysadil na místě nehody lékaře a záchranáře. „Muž utrpěl zranění neslučitelné se životem,“ konstatoval lékař.

V sobotu zahynul v Západních Tatrách 22letý Slovák. Mladý skialpinista se vydal na túru do oblasti Salatín, ale nevrátil se a jeho mobilní telefon byl nedostupný. Web HZS uvedl, že tělo skialpinisty našli horští záchranáři v sobotu ve večerních hodinách bez známek života. „Pravděpodobnou příčinou úmrtí byl pád s následným zraněním,“ uvedl web HZS.

Na slovensko-polském štítu Rysy zahynul v sobotu další mladý Slovák. Navzdory dobré výbavě ve zledovatělém terénu ztratil stabilitu a klouzal asi 300 metrů. Strhl přitom lavinu. Na místě zasahovala polská horská záchranná služba za pomoci vrtulníku, ale Slovák svým zraněním podlehl.

Horští záchranáři upozorňují návštěvníky Tater, že turistické chodníky jsou zledovatělé a hrozí velké riziko uklouznutí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám