Hlavní obsah

V Rakousku zatkli muže napojené na pařížské atentátníky. Přišli přes Řecko s falešnými pasy

– Salcburk • Aktualizováno

Rakouská policie zatkla ve středu dva lidi, kteří jsou podle prokuratury spojeni s teroristickými útoky v Paříži, při nichž zahynulo 130 lidí. Francouzi, z nichž jeden má alžírský a druhý pákistánský původ, byli zadrženi v uprchlické komunitě v Salcburku.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Dva zatčení prý mohou být napojeni na pařížské útočníky.

Článek

Tajné služby upozorňují, že pařížská teroristická buňka je podstatně větší, než se předpokládalo. Evropě hrozí další útok, napsal v rakouský list Kronen Zeitung.

Oba muži dorazili do Evropy ze Sýrie spolu se členy skupiny, která krvavé útoky v Paříži spáchala. Do Rakouska se dostali takzvanou balkánskou cestou přes Řecko s falešnými syrskými doklady.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Oba nyní vyslýchají rakouské a francouzské bezpečnostní složky. „Prověřujeme jejich možné spojení s atentáty v Paříži,“ řekl mluvčí salcburské prokuratury Robert Holzleitner.

Útoky o Vánocích

List Kronen Zeitung s odvoláním na své informované zdroje uvádí, že v tajných službách panuje nejvyšší pohotovost. Experti se snaží zjistit, zda zadržení muži patří ke skupině, která plánuje atentáty ve velkých evropských městech v době kolem vánočních svátků.

„Tyto informace nemohu komentovat,“ uvedl Holzleitner.

Reklama

Výběr článků

Načítám