Hlavní obsah

Pošleme vojáky do Sýrie, schválila německá vláda

– Berlín • Aktualizováno

Německo se zapojí do boje proti Islámskému státu, schválila v úterý spolková vláda. Berlín chce do Sýrie vyslat až 1200 vojáků. Plán musí ještě posvětit parlament.

Foto: Profimedia.cz

Německo by mohlo do Sýrie poslat i letouny Tornado.

Článek

Německo ohlásilo své zapojení do koalice proti Islámskému státu (IS) minulý týden. Berlín takto reaguje na teroristické útoky v Paříži, k nimž se IS přihlásil. Na pomoc koalici prý země vyšle mimo jiné průzkumné letouny Tornado a válečnou loď.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Příslušníci ozbrojených sil mají umožnit německému letectvu zapojit se do koaliční mise, řekl už o víkendu generální inspektor německé armády Volker Wieker. [celá zpráva]

Vysláno by mohlo být až 1200 vojáků. „Hovoříme o horní hranici. Nemyslím si, že budeme mít v zahraničí nasazených tolik vojáků najednou,“ řekl deníku Bild ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier.

Zapojení německých vojáků do bojů proti teroristům z Islámského státu by se tak mělo stát největší zahraniční misí Bundeswehru. Němci nyní poskytují pouze logistickou a technickou podporu koaličním náletům.

Související téma

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

Parlament bude o nasazení vojáků v Sýrii hlasovat ve středu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám