Hlavní obsah

Muži zadrženi v Maďarsku prý chtěli zaútočit na premiéra Orbána

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť
Aktualizováno

Dva muži, které před týdnem zadržela maďarská protiteroristická jednotka TEK, chtěli údajně zavraždit premiéra Viktora Orbána. Tvrdí to maďarský bulvární deník Blikk.

Foto: MTI.hu

Maďarská protiteroristická jednotka TEK

Článek

„Oba muži, kterým je přes šedesát let, jsou členové ultrapravicové organizace zvané Maďarská národní armáda. Jejich hlavním cílem je svržení současné moci,“ napsal Blikk.

Má jít o Pétera M. (60) a Gyulu R. (62), u nichž po zadržení našli ve vozidle dva samopaly, tlumiče a náboje.

Tiskový odbor premiéra se k těmto informacím odmítl vyjádřit. Tiskovou konferenci však svolal ministr obrany László Pintér, který potvrdil, že útoky měly směřovat na vládní představitele.

„Po pařížských teroristických útocích byla zpřísněna ochrana vládních představitelů a tak jsme se dostali k informacím o těchto lidech, kteří byli následně zadrženi,“ uvedl Pintér.

„Musíme přesvědčit současné představitele, aby se vzdali moci. Přesvědčování může proběhnout i formou kusu olova v hlavě,“ citoval ministr komunikaci mezi těmito muži.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám