Hlavní obsah

V Německu zadrželi muže, který měl dodat pušky útočníkům v Paříži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá policie zadržela 34letého muže, který měl podle deníku Bild mimo jiné dodat útočné pušky atentátníkům z Paříže. O zadržení s odvoláním na státní zastupitelství informovala agentura DPA. Úřady však spojitost s pařížským masakrem zatím oficiálně nepotvrdily.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Německá policie při razii v Britzu

Článek

Policisté muže z Magstadtu na jihozápadě Německa zadrželi už v úterý, v současnosti se nachází ve vyšetřovací vazbě. Podle mluvčí stuttgartského státního zastupitelství muž nakupoval plynové pistole a přetvářel je na střelné zbraně, které následně prodával na internetu. Souvislost zadržení s pařížskými teroristickými útoky z 13. listopadu, které si vyžádaly 130 obětí a více než 350 zraněných, ale mluvčí nepotvrdila.

Německý bulvární deník Bild s odvoláním na vyšetřovatele v pátek uvedl, že muž na počátku listopadu prodal pařížským atentátníkům čtyři útočné pušky, dva kalašnikovy vyrobené v Číně a dvě pušky typu Zastava M70 původem z bývalé Jugoslávie.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle Bildu napojení na pařížské atentátníky dokazuje mimo jiné komunikace nalezená při domovní prohlídce v mobilním telefonu zadrženého. Zbraně podle ní prodal „Arabovi v Paříži".

Francouzští vyšetřovatelé se podle německého deníku domnívají, že šlo právě o teroristy seskupené kolem údajného strůjce pařížských atentátů Abdelhamida Abaaouda.

Reklama

Výběr článků

Načítám