Hlavní obsah

Podezřelé z terorismu v Maďarsku soud propustil

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Soud v Maďarsku ve středu překvapivě propustil šest mužů, které o víkendu zadržela protiteroristická jednotka TEK. Muži, u nichž se našly zbraně, ostrá munice a laboratoř na výrobu výbušnin, budou stíháni na svobodě.

Foto: MTI

Příslušník maďarské protiteroristické jednotky TEK

Článek

Ředitel TEK János Hajdu v úterý uvedl, že o víkendu byli zadrženi dva Maďaři a ve druhé čtyřčlenné skupině byli dva Maďaři a dva blíže nespecifikovaní cizinci. Hajdu připustil, že oba případy spolu nesouvisí, a zdůraznil, že vyšetřování pokračuje.

Server hvg.hu uvedl, že v tomto případě se určitě nejedná o džihádisty a muži nemají žádné napojení na Islámský stát. „TEK zadržel lidi, kteří se řídí pochybnou ideologií, ale určitě nepatří k muslimským radikálům,“ potvrdil opoziční předseda bezpečnostního výboru maďarského parlamentu Zsolt Molnár.

Poslanci výboru však zároveň připustili, že TEK zabránil možnému násilnému činu, na který se tito lidé pravděpodobně připravovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám