Hlavní obsah

Letoun se 17letou pilotkou nouzově přistál na zasněžené stráni v Nízkých Tatrách

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

V oblasti Kráľova hoľa v Nízkých Tatrách muselo v pondělí nouzově přistát dvoumístné letadlo. Na pomoc zraněné posádce vyrazili horští záchranáři.

Záchranáři pomáhají posádce havarovaného letadlaVideo: TV Markíza

 
Článek

V důsledku nepříznivých povětrnostních podmínek se záchranářskému vrtulníku nepodařilo vysadit lékaře a záchranáře přímo u letadla. Vrtulník musel přistát u obce Telgárt.

Na palubě byli 17letá pilotka a 26letý instruktor. Pilotka utrpěla zranění páteře a dolní končetiny. Instruktor byl zraněn lehce a byl podchlazený. „Posádka byla při vědomí a komunikovala,“ uvedla pro televizi Joj mluvčí Vrtulníkové záchranné služby Zuzana Turočeková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Horská záchranná služba

Nouzové přistání letadla

Pomocí nosítek a terénního vozidla byla zraněná žena transportována do obce Telgárt. Zde byla přeložena do vrtulníku, který ji odvezl do popradské nemocnice. Posádka měla štěstí, že při nouzovém přistání nebyl poškozený kokpit, který oba chránil před chladem až do příchodu horských záchranářů.

Foto: Horská záchranná služba

Nouzové přistání letadla

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám