Hlavní obsah

Na masakr v Paříži stačilo teroristům jen asi sedm tisíc eur

Právo, CNN, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teroristé vydali na spáchání masakrů v Paříži jen asi sedm tisíc eur (188 tisíc korun). S odvoláním na bezpečnostní zdroje to uvedla televize CNN.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Záchranáři a vyšetřovatelé u restaurace Carillon, kde útočníci postříleli několik lidí.

Článek

Atentátníci potřebovali jen kalašnikovy a munici, podomácku vyrobené vesty a pásy s výbušninami, půjčená auta a byty. „Jen to, a ne víc stačilo na bezhlavé zabíjení a rozsévání strachu a zmatku,“ upozornil zdroj.

Všech sedm mrtvých útočníků v Paříži mělo na sobě a také použilo sebevražedné vesty nebo pásy se stejnou výbušninou TATP, baterií a tlačítkem pro odpálení. Trhavina TATP, přezdívaná Satanova matka, se dá připravit i z výrobků v běžné domácnosti.

Útoky z 11. září na New York a Washington vyšly podle nezávislé vyšetřovací komise v přepočtu na deset až 12,7 miliónu korun. Suma zahrnuje pilotní výcvik únosců letadel a výdaje na život během období výcviku a přípravy atentátů.

Reklama

Související články

Znehodnocování zbraní bude přísnější

Znovu zprovoznit samopal po jeho znehodnocení například pro sběratelské účely a tím i pro jeho následné použití při teroristických útocích by mělo být po celé...

Výběr článků

Načítám