Hlavní obsah

Francouzská policie pátrá po identitě dalšího útočníka z Paříže, stopa vede do Řecka

• Aktualizováno

Francouzská policie v neděli na Twitteru zveřejnila fotografii muže, který podle ní patří mezi útočníky z Paříže, a žádá a pomoc s jeho identifikací. Podle jedné informace mohl muž přijít z řeckého ostrova Leros.

Foto: twitter.com/pnationale

Třetí ze sebevražedných atentátníků z Paříže

Článek

Agentura AP uvedla, že muž byl mezi třemi sebevražednými atentátníky, kteří se 13. listopadu odpálili u stadiónu Stade de France.

Jedním z nich byl Bilal Hadfi, dalším Ahmad Muhammad, i když o pravosti tohoto jména panují pochybnosti, a třetí, zatím neznámý muž.

Britská BBC uvedla, že fotografie odpovídá jistému Mahmúdovi, kterého 3. října registrovaly řecké úřady na ostrově Leros. Spolu s Ahmadem Muhammadem si údajně koupili lístek na trajekt do pevninského Řecka, aby mohli pokračovat dále do Evropy.

Některá média uvedla, že útočníci se pokoušeli dostat na stadión, ale nepodařilo se jim to. Při explozích kromě samotných atentátníků zahynul jeden člověk. Celkem mají teroristé na svědomí 130 životů, nejkrvavější byl útok na koncertní síň Bataclan, kde zemřelo 89 lidí. Přes 350 lidí utrpělo zranění.

V souvislosti s útoky policie stále pátrá po Salahu Abdeslamovi a dalších lidech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám