Hlavní obsah

Bývalý slovenský politik Slota čelí nařčení ze znásilnění

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Dvě šestnáctileté dívky podaly v Žilině trestní oznámení na bývalého předsedu Slovenské národní strany Jána Slotu (62) za znásilnění. Bývalý politik nařčení odmítá a označil ho za nesmysly, které se nezakládají na pravdě.

Foto: Profimedia.cz

Ján Slota

Článek

„Co jsou to za nesmysly a lži? Nemám se k čemu vyjadřovat. Vůbec o ničem nevím,“ reagoval Slota pro server pluska.sk. Deníku Nový čas však přiznal, že obě dívky zná. „Chodí stále s nějakými po hospodách. Jednou mě okradly, když jsem šel na WC, tam je pes zakopaný,“ uvedl Slota.

„Můžeme potvrdit, že jsme přijali dvě trestní oznámení vůči osobě Jána S. Právní kvalifikaci nebudeme konkretizovat vzhledem k probíhajícímu prověřování a vykonávání potřebných úkonů,“ uvedl žilinský policejní mluvčí Radko Moravčík. „Není možné poskytnout bližší informace k předmětu oznámení, ani ke konkrétním osobám a vykonávaným úkonům,“ dodal mluvčí.

Server pluska.sk uvedl, že dívky přišly na policii v doprovodu rodičů. „Na první pohled byly vystrašené,“ uvedl pro server nejmenovaný zdroj.

Deník Nový čas uvedl, že 17. září přišla jedna z dívek pozdě večer domů bez kabelky, bez bot a s ranou ve tváři. Po otázkách matky, kde byla, se rozplakala a měla odpovědět, že byla se Slotou. Dodala, že se stalo něco hrozného, stydí se za to a nechce o tom mluvit.

Podobný je příběh druhé dívky. Obě se prý bály výhrůžek a vlivu Sloty, nechtěly ohrozit své nejbližší, proto podání trestního oznámení odkládaly. Nakonec se k tomu odhodlaly a minulý víkend měly obě dívky vypovídat na policii až devět hodin.

Reklama

Související články

Slota chce referendem hájit slovenštinu

Opoziční Slovenská národní strana (SNS) zahájila petiční akci, kterou chce dosáhnout vypsání referenda o používání slovenštiny jako jediného úředního jazyka na...

Výběr článků

Načítám