Hlavní obsah

Ještě to nekončí, zabijeme vás čímkoli, hrozí islamisté Francii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Radikálové z Islámského státu pohrozili v dalším videu novými útoky ve Francii. Mají být odplatou za západní útoky proti organizaci, která ovládá části Iráku a Sýrie. Muslimové ve Francii mají podle mluvčích na videu trpělivě čekat.

Radikálové pohrozili Francii další odplatou za útoky proti ISVideo: Site Intel Group, Novinky/Reuters

 
Článek

„Bůh bude udržovat srdce nevěřících ve strachu. Bude je terorizovat a přinese teror do Francie a samotné Paříže,“ prohlašuje na videu jeden z bojovníků plynnou francouzštinou a dále cituje z koránu: „Bojujte tedy proti nim a Bůh je vašima rukama potrestá, zahanbí, dopomůže vám k vítězství nad nimi a uzdraví hrudi věřících.“

Další islamista na dotaz, co by po teroristických útocích v Paříži vzkázal Francii, říká: „Budeme na vás útočit stejně, jako vy útočíte na nás. Je to tak prosté. Myslíte si, že budeme reagovat? Ne. My také sbíráme (mrtvé) muslimy, nevinné v jejich vybombardovaných domech a na tržištích. My sbíráme těla a vy si myslíte, že to u vás doma nenastane? Samozřejmě že to u vás nastane.“

„Myslíte si, že muslimové jsou slabí nebo poddajní? Ne, nejsme poddajní. Dokud nás budete bombardovat, půjdeme za vámi domů a zabijeme vás čímkoli, co bude po ruce,“ dodává.

Související téma

Foto: Reuters

Bojovníci Islámského státu

Útoky v Paříži si vyžádaly 129 mrtvých. Francie reagovala prohlášením, že Islámský stát zničí, a zintenzívnila nálety v Sýrii. Totéž učinilo Rusko poté, co potvrdilo, že jeho letoun nad Sinají s 224 lidmi na palubě zničila bomba. K jejímu nastražení se přihlásil Islámský stát.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám