Hlavní obsah

V Kodani evakuovali letiště, dva lidé vtipkovali o bombě

– Kodaň • Aktualizováno

Terminál 3 na kodaňském mezinárodním letišti Kastrup byl ve středu na čas preventivně evakuován poté, co dánská police zaznamenala rozhovor o bombě. Odlety byly přesunuty na Terminál 2. Kodaňské metro na svých internetových stránkách oznámilo, že uzavřena byla také stanice sloužící pro letiště. Letiště Kastrup využívají i České aerolinie.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Původní informace zněla, že letiště bylo evakuováno po nálezu podezřelého zavazadla. To se ovšem nepotvrdilo, důvodem k evakuaci byl podezřelý rozhovor o bombě, informovala na Twitteru dánská policie. Podle ní byli zadrženi dva lidé, hájili se tím, že šlo o vtip.

Letiště odpoledne oznámilo, že Terminál 3 byl opět otevřen. Veškerá odbavení ovšem probíhají na Terminálu 2 a cestující by měli počítat se zpožděním.

Terminál byl uzavřen v době zvýšených bezpečnostních opatření přijatých kvůli útokům ve Francii. V Paříži bylo 13. listopadu spácháno několik atentátů, které si vyžádaly 129 obětí. [celá zpráva]

Dánská policie ve středu v reakci na pařížské útoky zvýšila v celé zemi stav pohotovosti.

Kvůli telefonickým hrozbám anonyma musely v úterý z bezpečnostních důvodů předčasně přistát dva letouny společnosti Air France na linkách z USA do Paříže. Cestující jsou v pořádku, stroje prohledali agenti FBI a nic podezřelého nenašli. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám