Hlavní obsah

Podle UNICEF se letos ve Středozemním moři utopilo už 700 dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při pokusu překonat při cestě do Evropy Středozemní moře letos zahynulo 700 dětí, uvedl v pondělí Dětský fond OSN (UNICEF). Celkem podle něj do Evropy od ledna dorazilo 215 tisíc nezletilých.

Foto: Reuters

Migranti se často plaví na gumových člunech. Ilustrační foto

Článek

"Tyto děti měly stejně jako naše vlastní děti právo na to vyrůst ve zdraví, hrát si, chodit do školy a mít budoucnost," píše se v prohlášení UNICEF, ze kterého citovala agentura ANSA.

Od léta 2015 počet dětí a žen mezi uprchlíky podle UNICEF stále roste a tento trend neustává ani s blížící se zimou. Rekordní je podle UNICEF nejen počet nezletilých, kteří v Evropě hledají azyl, ale také počet dětí na cestě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle úřadu Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) letos přes Středozemní moře do Evropy připlulo 806 tisíc migrantů, přes 660 tisíc z nich mířilo do Řecka. O život při často nebezpečné cestě přišlo 3460 běženců.

Reklama

Výběr článků

Načítám