Hlavní obsah

Na londýnském letišti zadrželi Francouze, prý zahodil do koše zbraň

• Aktualizováno
Novinky, tov

Policisté na londýnském letišti Gatwick zadrželi a vyslýchají 41letého Francouze. Je podezřelý, že odhodil do koše střelnou zbraň, píše BBC.

Foto: Luke Macgregor, Reuters

Pohled do odbavovací haly letiště Gatwick

Článek

Muž původem z města Vendôme ve střední Francii byl zadržen poté, co do odpadkového koše odhodil předmět. Policie má podezření, že šlo o střelnou zbraň.

Koš i s předmětem zneškodnili zřejmě z preventivních důvodů pyrotechnici v prostorách před letištěm. Došlo ke „slabé“ explozi, uvádí BBC.

Pasažéry z letiště Gatwick kvůli podezřelému předmětu evakuovali v sobotu dopoledne. Nejprve uváděli, že pouze preventivně.

Nyní se již personál a cestující vrátili a severní terminál odbavuje normální provoz. Gatwick je druhé nejvytíženější letiště v Británii po Heathrow, každý rok odbaví více než 35 miliónů pasažérů. Leží asi 30 kilometrů od Londýna.

"Vyšetřujeme nyní okolnosti incidentu a zatím je příliš brzy na to říci, o jaký předmět šlo," citovala BBC zástupce policie Nicka Maye. Ten zároveň připustil, že policie se snaží postupovat mimořádně obezřetně právě v souvislosti s nočními teroristické útoky v Paříži, při kterých zemřelo 129 lidí a přihlásil se k nim radikální hnutí Islámský stát (IS).

Reklama

Výběr článků

Načítám